Direct naar de inhoud

Een unieke zondagmiddag met maskermaker en acteur Frans Krom

Type content: Nieuws Categorieën: Nieuws Gepubliceerd op:

Maskers spreken tot onze verbeelding en komen in de hele wereld voor. Een oorspronkelijke functie was om de dode te beschermen tegen de demonen op de tocht naar het hiernamaals. Later werden maskers onder meer gebruikt bij toneelvoorstellingen. Ook komen maskers in allerlei vormen voor als vermomming zoals bij carnaval in Venetië maar ook in andere plaatsen.

Maskertheater is een eigenzinnige manier om maatschappelijke situaties te belichten. Het vindt zijn wortels in de Commedia della ’arte. Deze 16e-eeuwse, Italiaanse toneelvorm was een theatrale reactie op de samenleving.  Ook in de beeldende kunst worden veel maskers gemaakt.

Maskers en theater zijn onlosmakelijk verbonden met Frans Krom. Zijn eerste kennismaking met maskers vond plaats in het theater.

In zijn atelier in Amersfoort creëert Frans unieke en expressieve maskers. Ze zijn gemaakt van heel verschillende materialen. Het maakt deze vorm van beeldende kunst origineel en dynamisch.

Frans vertelt u veel en toont een aantal maskers. Achter veel maskers speelt een bepaalde filosofie. Hij speelt voor u een paar leuke korte acts. Ook worden een paar korte filmpjes vertoond.

Wij bieden je een niet alledaagse en heel boeiende middag met Frans Krom.

Zondag 13 november  – aanvang 14.00 uur – zaal open 13.30 uur. Restaurant De Dorpskamer, Stationsstraat 5,  3851NA Ermelo. Introducés zijn welkom.

Entree € 7,50 inclusief twee consumpties.  Voor niet leden € 10,00.

Reserveren kan door betaling op rekening NL19TRIO 0198 3861 33 ten name van HV Noordwest Veluwe. Met vermelding Frans Krom maskers. Aanmelden graag uiterlijk 7 november!

Voor informatie: [email protected] of 0645764203.

Deel deze pagina

A list of posts

  • Vaste activiteiten

  • Geplande activiteiten november 2022 tot en met juni 2023

  • Voltooid Leven – Dilemma’s

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.

Meld mij ook aan voor de landelijke nieuwsbrief