Direct naar de inhoud

Vaste activiteiten

Type content: Nieuws Categorieën: Nieuws Gepubliceerd op:

In onze afdeling wordt er 4 keer per jaar een publieksactiviteit georganiseerd. Onze afdeling werkt regelmatig samen met verwante organisaties in de regio. Daarnaast zijn er vaste, doorlopende activiteiten, voor leden en geïnteresseerden. Je bent van harte welkom!

Vaste activiteiten

Woensdaggroep en Zondaggroep
Er is een Woensdaggroep (elke tweede woensdagochtend van de maand) en een Zondaggroep (elke laatste zondag van de maand). Deze groepen komen samen in restaurants in Ermelo en de deelnemers hoeven niet altijd te komen. Er kunnen spontaan gespreksthema’s worden ingebracht, maar soms worden er ook onderwerpen voorbereid. Af en toe wordt er na afloop samen geluncht.

Gespreksgroep, leesgroep, maatjesinitiatief
Verder zijn er twee kleinere, besloten gespreksgroepen en er zijn leesgroepen. Onlangs is er, vanuit de Woensdaggroep, ook een maatjesinitiatief gestart, voor contact en om samen dingen te ondernemen.

Excursies
Soms worden er ook excursies georganiseerd naar exposities, of naar activiteiten van andere afdelingen.

Publieksactiviteiten in samenwerking

Filosofisch Schilderen
Met het Apostolisch Genootschap (een religieus-humanistische levensbeschouwelijke organisatie, die ook samenwerkt met de landelijke Humanistische Alliantie) is er een groep Filosofisch Schilderen en we maken elkaars activiteiten bekend onder onze leden.

Vredesweek: Walk of Peace, lezingen en koren
Met het Apostolisch Genootschap en de Protestantse Kerk Harderwijk organiseren we jaarlijks het programma van de Vredesweek in Harderwijk. Er is dan een Walk of Peace en er zijn lezingen en koren.

Filmvertoning
Samen met Amnesty International organiseren we jaarlijks een filmvertoning over een mensenrechtenthema.

Deel deze pagina

A list of posts

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.

Meld mij ook aan voor de landelijke nieuwsbrief